<< Nieuws

Startbijeenkomst 20 April 2022

Datum

Op woensdagavond 20 april was de startbijeenkomst voor de eerste jongerenambassadeurs van Noord. Jongerenambassadeurs zijn jongeren van 15 tot en met 27 jaar, die wonen, naar school gaan of werken in Noord. Zij adviseren op thema’s die zij belangrijk vinden. Dit kunnen onderwerpen zijn die alleen jongeren aangaan, maar ook onderwerpen die alle Noorderlingen/ Amsterdammers aan gaan.

De stem van ​jongeren

De stadsdeelcommissie en het dagelijks bestuur nemen de stem van jongeren serieus en willen dat hun belangen goed worden meegenomen. De jongerenambassadeurs vertegenwoordigen de stem van de jongeren in Noord.

Op de startbijeenkomst maakten de jongerenambassadeurs kennis met elkaar en met stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk. Ze spraken met haar over hoe je de jongeren in Noord kunt bereiken, over hun ideeën voor het stadsdeel en over hun leerdoelen. Jongerenambassadeurs uit Den Haag vertelden over wat het inhoudt om jongerenambassadeur te zijn.

Chairesse Yngard (17) is een van de Noordse jongerenambassadeurs: “Het was een zeer informatieve en educatieve avond. Ik merk dat we echt serieus worden genomen en hoop dat we de komende tijd heel veel mooie stappen kunnen zetten voor de jongeren in Noord.”

​Demissionair stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk is erg blij met de komst van de jongerenambassadeurs: “We hadden in Noord al een kindercommissie, maar ik ben blij dat er nu ook een platform is voor jongeren die willen bijdragen aan en meedenken met het beleid in en de plannen voor Noord. Ik hoop dat ze met praktische en goed uitvoerbare adviezen komen, want dan kunnen we er echt meteen mee aan de slag en worden de wensen van de jongeren ook echt gerealiseerd. Er is nog plek voor meer jongerenambassadeurs, dus ik hoop op nog meer aanmeldingen.”